Branschdag inom byggkeramik

Keramik för offentlig miljö och konstnärlig utsmyckning
12 september 2018

Under dagen vill vi presentera kunskaper och erfarenheter för dig som arbetar inom arkitektur, byggföretag, byggkonstruktion, byggupphandlingar och konstnärliga utsmyckningsprojekt mm.

Välkomna till en kostnadsfri konferensdag på
Rörstrand Center i Lidköping.

Anmäl dig här!


09.30 – 10.00 Kaffe / Inledning
10.00 – 11.15 BKR – Sten Holmqvist
11.20 – 11.50 Högsbo – Germund Ruus
12.00 – 12.45 Lunch
12.50 – 13.20 Astrid Sylwan
13.30 – 14.00 Päivi Ernkvist
14.10 – 14.40 Porslinsfabriken – Ola Andersson
14.45 – 15.30 Guidning Porslinsfabriken
15.30 – 16.00 Kaffe

Seminarier:

Vikten av att känna till keramikens tekniska egenskaper vid projektering

Sten Holmqvist, Byggkeramikrådet

Sten Holmqvist har mångårig erfarenhet inom den byggkeramiska branschen. Arbetar sedan drygt 8 år med teknisk support och som föredragshållare på BKR, Byggkeramikrådet. Han har även praktisk yrkeserfarenhet som fastighetsförvaltare och plattsättare.

Konstruktionslösningar för byggkeramikfasader

Germund Ruus, Högsbo Plattsättning

Högsbo Plattsättning och kakelbutiken Rockstile har mångårig erfarenhet av byggkeramik och entreprenad inom bl a badhus och fasader.
Företaget samarbetar med Porslinsfabriken i Lidköping med konstruktionslösningar för keramikfasader och specialplattor. Specialplattor från Porslinsfabriken har använts till Umeå badhus och Rönnebadet i Ängelholm.

Konstnärliga arbeten för offentlig miljö

Astrid Sylwan, konstnär

Sedan 2009 har Astrid Sylwan samarbetat med Porslinsfabriken i Lidköping med flera konstnärliga projekt. Bland annat med en utsmyckning till nya Citybanan på T-centralen i Stockholm.
Astrid kommer att berätta om sina keramiska arbeten och sin kärlek till materialet och dess unika egenskaper för offentlig miljö.

Mönster och ornamentik – småskalig byggkeramisk produktion

Päivi Ernkvist, keramiker, skribent och curator

Småskalig produktion – industri / hantverk – ger möjligheter för arkitekter och beställare att skräddarsy fasader eller andra ytor.
Förutom egna utställningar har Päivi Ernkvist bl.a. arbetat med T-stationen Sätra, 400 m2 stengodsplattor, som är utvecklade på Porslinsfabriken i Lidköping AB. I dag är Päivi projektledare på Stockholm Konst. Tidigare verksam på Statens konstråd där hon arbetade med utvecklingsprojektet ”Byggkeramik – konst att förnya”.

Porslinsfabriken i Lidköping AB

Ola Andersson, VD

Ola Andersson kommer att presentera Lidköpings Porslinsfabrik AB. Under presentationen får du kunskap om den unika kompetens inom bl a byggkeramik som fabriken och dess medarbetare besitter. Presentationen avslutas med ett studiebesök i fabriken.

Via den här länken kan du se exempel på byggkeramikarbeten som gjorts hos Porslinsfabriken i Lidköping


Vi hoppas att du skall finna branschdagen lärorik och intressant. Konferensen är helt kostnadsfri och du bjuds på fika och lunch.

Vi ser fram emot din anmälan!

 

Har du frågor eller söker information – maila byggkeramik@porslinsfabriken-lidkoping.se